Wintec Zadel
Pas instructies

Easy Riser System van Wintec

Easy Riser System van Wintec met dit systeem krijg jij je zadel heel mooi in balans. Je begint uiteraard met het kiezen van het juiste kopijzer. Dit kan jouw zadelpasser voor je doen. Zo heb je een optimale ligging. Bij een te smal kopijzer, gaat deze namelijk prikken in de schouders van jouw paard. De meest paarden worden ook echt stout bij een te smal zadel.

Een te smal zadel is te herkennen aan het feit dat het wat achterover gaat liggen. De voorkant wordt te hoog omdat het niet mooi over de schoft en de schouders heen valt.

Nadat dit door een zadelpasser www.zadelpasserbrabant.nl goed is gedaan ga je met het Easy Riser Systeem van Wintec jouw zadel mooi in balans leggen.

Een stabiel zadel is erg belangrijk. Ook een wintec zadel moet passen bij de vorm van jouw paard. Mijn ervaring is dat paarden met een flinke curve in de rug niet passen bij een Wintec. Paarden met een rechte rug passen heel mooi onder deze kussens.

Jouw zitbeenknobbels komen normaal gesproken terecht aan de achterzijde van je zweetblad van je Wintec Zadel. Dit punt moet dat horizontaal liggen, eigenlijk waterpas. Met deze Easy RiserSystem van Wintec , die je tussen de boom en de kussens steekt ( 3 aan elke zijde ) kun je dat heel goed balanceren. Daarnaast zorgen deze inlages ook voor een super goede drukverdeling van jouw zadel.

Persoonlijk merk ik dat het verwisselen van een kopijzer soms heeel gemakkelijk gaat maar soms is dit al een flinke klus. Laat staan het balanceren van een zadel. Mijn advies is altijd, laat de zadelpasser eens per jaar minimaal komen. Zo weet je zeker dat jouw zadel goed ligt.

Deze sets zijn ook los te koop in de winkel https://winteczadel.nl/index.php/winkel/

You may also like...

Popular Articles...