Dressuur Zadel

Ervaringen met Wintec zadels

Martine van Winden van www.zadelpasserbrabant.nl is heel enthousiast over de diverse modellen van Wintec zadels. Het voordeel is het stukje aanpasbaarheid en het Care systeem wat voor de paarden super fijn is!

Ik kom heel veel bij de paarden waar geen standaard dressuur zadel op past. Het gemiddelde KWPN paard, daar zijn voldoende zadels voor. Maar pak een paard met lage schoft en brede schouders, daar loop ik vaak al mee vast. Dan laat ik kopijzers op maat slaan en met de wol van de kussens maak ik het verder op maat. Dit is veel werk en zonde omdat het vaak weer snel aangepast moet worden als een paard afvalt of aankomt.

Bij Wintec zijn ook veel kopijzers mogelijk waardoor er altijd wel een versie is die past. Vooral de roze wijde kopijzers die in de Wide modellen van Wintec gaan, daarvan ben ik echt fan. Zeker in de zomer kom ik genoeg paarden tegen die deze maten nodig hebben. Ik ben blij dat daarvoor nu een goede oplossing is in de vorm van een goed zadel. Heb je liever een lederen zitting? Dan kun je altijd kiezen voor het iets duurdere zusje van de Wintec, de Arena zadels. Deze hebben een lederen zitting maar een kunststof kussen. De Bates zadels gaan weer een stapje verder, daarbij is het gehele zadel van leder gemaakt.

De Bates Zadels zijn hierdoor zeer geschikt om met je paard of pony mee te groeien.

You may also like...

Popular Articles...