Pas instructies

Pasinstructies Wintec Zadels

Pasinstructies Wintec Zadels : Wanneer ik met een pasconsult begin, is dit altijd de eerste stap. We beginnen uiteraard met de kennismaking en palpatie van jouw paard. Daarna gaan we jouw paard goed opmeten met de Flexicurve. Zo kan ik precies zien welke boommaat geschikt is voor jouw paard. De Wintec zadels worden standaard geleverd met een zwart kopijzer. In mijn bus heb ik altijd alle bomen van Wintec op voorraad dus ik kan het ter plaatse meteen in orde maken zodat je gelijk kunt rijden. Hoe gaat een zadelpas consult in zijn werk? check voor meer informatie : https://zadelpasserbrabant.nl/werkwijze-zadelpassen/

Wanneer ik de juiste boommaat heb bepaald ga ik die verwisselen met het zwarte kopijzer. Deze zwarte hoort bij jouw zadel dus die krijg je altijd weer mee voor het geval je die nodig mocht hebben.

Daarna leg ik het zadel op jouw paard om te kijken of er misschien meer aanpassingen nodig zijn om het zadel in balans te leggen. Bij een lichter ruiter is de vulling van 0.4 voldoende maar de ervaring leert dat bij een zwaardere ruiter een dikkere inlage aan de achterkant sowieso nodig is. Ook met ruiter wil ik het zadel in balans hebben.

Daarom is rijden zo belangrijk. Trekt de ruiter het zadel scheef? is het paard scheef waardoor het zadel ook scheef zal trekken. Ook let ik goed op het gewicht van de ruiter. De kussens van de Wintec zadels zakken iets te diep bij een zwaardere ruiter. Dan zou het op de ruggengraad kunnen rusten en dat is erg pijnlijk voor je paard. Hier letten we goed op bij het aanpassen van je zadel. Met de Risers kan ik dat heel mooi in balans krijgen. Deze pasinstructies van Wintec Zadels worden niet voor niets online gezet maar het is raadzaam om zeker de eerste keer een zadelpasser te laten checken.

De Easy Risers en kopijzers zijn te koop in de winkel https://winteczadel.nl/index.php/winkel/

You may also like...

Popular Articles...