Wintec Zadel
Wintec Zadel

Soorten Leder van de Wintec Zadels

De soorten leder van de Wintec Zadels: Deze zijn gemaakt van verschillende materialen. Ze bestaan allemaal uit kunststof, maar wel van diverse soorten kunststof. De diverse typen Wintec Zadels zijn gemaakt van verschillende soorten kunststof. Het heeft uiteraard een aantal voordelen

1 makkelijk te onderhouden

2 lichtgewicht ( heerlijk bij pony ruiters )

3 duurzaam

Wat je fijn vindt, is echt een kwestie van uitproberen. Ik vind een zitting die niet schuift heel fijn maar iemand anders wil liever iets meer beweging ( bijvoorbeeld bij springen ) Wintec Zadels hebben de volgende soorten: Equi-Leather, Equi-Suède, Equi-Fabric en Equi-Grip. De Wintec modellen kunnen bestaat uit één, twee of alle drie de materialen.

Equi-leather
Dit lijkt het meeste op leer, maar is van sterke kwaliteit, synthetisch leerachtig materiaal en komt vooral voor in de 250 en 500 modellen. Dit is super geschikt voor dagelijks gebruik en heeft niet een mega stroeve zit. Het is duurzaam en makkelijk te onderhouden. Je maakt het schoon met een vochtige doek of de speciale Wintec Reiniger en je zadel ziet er weer tip top uit.

Equi-Suede
Dit Materiaal lijkt het meest Suede. Doordat het wat ruwer is, zit je net wat steviger in je zadel. Zelf vind ik dit er ook echt chique uitzien en de Swarovski boog die ik graag op je zadel zet, komt hier echt prachtig in uit. . Dit suède look materiaal komt vooral voor in de Pro, 2000 en D’Lux modellen. Ook bij regen krijg je meer grip in je zadel. Bij springen is dit juist niet zo gewenst dus bij springzadels van Wintec komt dit materiaal niet voor. Bij Dresuurzadels is dit natuurlijk top.

Equi-Fabric
Dit Materiaal zit een beetje tussen de twee bovenstaande in. Het voelt als een lichte Denim. Dit Materiaal wordt vooral gebruikt bij Wintec Lite Modellen. Het grote voordeel is ook dat het materiaal nog lichter is dan de voorgenoemde 2. Het geeft grip zonder beperking in de bewegingsvrijheid. Het zadel wordt steeds comfortabeler door de foam in de zitting.

Equi-Grip
Van dit materiaal zijn de kussenpanelen gemaakt. Je voelt het al als je een Wintec Zadel vast pakt. De kussens zijn heel zacht en vormvast. Het materiaal is rekbaar maar loopt niet uit, waardoor de kussens de zelfde vorm behouden.

Bekijk ook onze https://winteczadel.nl/index.php/winkel/ voor meer zadels, prijzen en soorten leder van de Wintec Zadels.


Popular Articles...